tisdag 31 december 2013

Till alla mina vänner

Hittade bilden på nätet.
Här har ätits getostgratinerad oxfilé på rotsaksbädd 
och nu önskar jag alla mina fina bloggvänner
Gott Nytt År!

Kram
Eva

måndag 30 december 2013

Lite från julen

Eftersom bloggen är lite av en dagbok för mig - eller veckobok kanske man ska säga - lägger jag in bilder som kanske inte är så intressanta för er andra. Men för mig är de roliga att ha i framtiden.

Vi grillade ju korv på julaftonslunchen med barn och barnbarn. Det är något vi gör emellanåt under vintertid, vi vill lära barnbarnen att det är mysigt i naturen, stadsbarn som de är av födseln.
Snart fin glödbädd att grilla på.

Julia hittade var rumpnissarna bor.Maten är uppäten och jag tror det var den enda stunden på hela kvällen vi såg allvarliga ansiken.

Julia är lycklig över att få paket av tomten.

Så galet bilderna lägger sig men då får de väl göra det! Som tidigare nämnts var vår jul förträfflig och dagen efter hade vi bara dotter, svärson och lille Arvid kvar hos oss. Då spelade vi julklappsspelet, det var nytt för mig men så roligt.

I lördags var vi på kalas hos en granne som fyllde pensionär. Skratt och lekar under hela kvällen, vi har alltid så roligt när vi grannar träffas. Det är viktigt att hålla grannsämjan när man bor på landet.

Jobbar idag och det är lite skönt att få en mellandag som är som vanligt. Imorgon är det sista dagen på detta året, får se hur den dagen blir.

Ha det nu fint och bra, kära vänner!

Kram
Eva

torsdag 26 december 2013

Julen är glädjens tid!

Vi har haft en så trivsam, glad och varm jul! Dottern, svärsonen och lille Arvid har sovit hos oss tre nätter, så härligt att få rå om Arvid riktigt mycket.

Mormors dyrgrip!
Sedan många år tillbaka firar vi jul den 23:e för att vi alla ska kunna samlas och inte barnen ska behöva flänga runt på julafton.
Barnen kommer till oss vid lunchtid och vi går upp i skogen till vår lägerplats. Där grillar vi korv, njuter av sprakande eld och myser. Sen går vi hem och fixar det sista innan makens systrar med sina kommer och sedan är julfirandet igång. Denna julen, när det var flera småbarn med, var inte så strukturerad och lugn som tidigare men jag tror det var den roligaste julen vi haft. (Kanske för att jag fick släppa på mitt pedanteri och bara låta det gå!)

Tur att man får ha napp för tomten var lite läskig även om han lät som pappa!
Min julklapp. Sen kortet togs har den fått en annan plats.
Fler bilder och fler ord om vår jul kommer en annan dag. Imorgon är det jobb och på lördag kalas.

Ha en fortsatt riktigt fin jul, kära vänner!

Kram
Eva

lördag 21 december 2013

Tomten har kommit!


Än så länge hålls han i lagården och tittar ut genom ett smutsigt fönster och vinkar glatt åt alla besökare. Om vi ger honom lite gröt tror jag han kommer in till oss på julafton!

Imorgon kommer de första julgästerna så förmodligen har jag viktigare saker att ägna mig åt än bloggen. Så till all min fina bloggvänner säger jag

God Jul!

Kram
Eva

torsdag 19 december 2013

Grejar lite

Tack för alla fina kommentarer, ni är rarast! Inte visste jag att det är så många som ligger och inte kan sova när månen ska bli full. Tror vi ska samlas och ställa till en stor fest, roligare än att ligga i sängen och inte kunna sova!

Jag går här och grejar i lugn och ro, har strukit "alla" dukar och nu hänger de över stolar i väntan på utplacering. Julklapparna är inslagna och där har jag överträffat mig själv, är jättenöjd med de vackra paketen. Julpyntet har också kommit fram men har inte hamnat på rätt plats än. Det är ju flera dagar kvar så ingen brådska. Något som jag inte förstår är varför det blir så rörigt hos mig när jag grejar - även om jag tar det lugnt och fint. Här ska ni få se!!
Allt på ett ställe - men rörigt!
Imorgon är det fredag och jag ska storhandla inför julen, hemska tanke! Men sen är det mys!

Ta det lugnt och fint, kära vänner, julen kommer även om du inte gör ett smack!

Kram
Eva

tisdag 17 december 2013

Fullmåne

Finns det någon här som har bot på sömnlöshet vid fullmåne? Jag har inte sovit sen natten till lördag utom ett par korta stunder när jag somnat över lunchtallriken på jobbet. Detta är fruktansvärt och nu har migränen kommit som påföljd. Ska jag behöva sjukskriva mig en vecka vid varje fullmåne? Finns det inget att göra?
Bild hittad på nätet.
Hoppas ni alla fina bloggvänner sover gott inatt!

Kram 
Eva

söndag 15 december 2013

Så mycket roligt

Denna helgen har varit fylld av trevligheter, man blir glad när man tänker tillbaka. Lilla Julia kom och hälsade på en stund på lördagen, denna lilla glädjespridare gör mig salig.
Sedan var det julbord med jobbet och inte ett enda bortfall denna gången, alla på företaget med respektive plus alla som varit oss behjälpliga under året så det var en rejäl samling som kom till restaurangen. På julbordet fanns verkligen allt, där behövde man nog vara en vecka för att orka smaka på allt. Trevligt hade vi och mycket galenskaper bjöds det på under kvällen.

Idag var det dags för granjakt och dessvärre var det några som inte kunde komma. Vi fick tag i våra granar och massor av pynt från naturen bar vi med oss hem. Som vanligt grillade vi korv på vår fina lägerplats i skogen. Där satt vi vid elden både länge och väl och då känns livet väldigt enkelt och behagligt.
Vännernas gran.

Livet är behagligt.
 Julen blir inte så röd här i år men någon fönsterstake och någon kudde blir det i rött. En röd duk hittade jag på loppis så den får ligga på ett litet bord och lysa upp. Några tomtar plockas nog fram för barnbarnens skull annars är det mest växter och ljus som ger julstämning här.
Här var det inte lätt att fota men men ....
Ja, så går vi då in på den sista veckan innan jul och julklappar ska fixas och julmaten planeras och inhandlas. Och jul blir det GARANTERAT!

Ta det lugnt, kära vänner, planera och skriv listor så känns det nog bra när julen kommer!

Kram
Eva

torsdag 12 december 2013

Solsken ...

... har vi idag, flera plusgrader och ingen vind. Det är gott! 

Nu är det kanske lite sent att prata om helgen som gick, det är ju snart helg igen, men jag gör det ändå. Lilla Julia och jag hade två fina dagar, men intensiva. Hon är en underbar liten flicka och full av liv och skratt och oerhört bestämd. Vi pysslade och det älskar hon verkligen, kan sitta och pyssla hur länge som helst och likaså diska. Jag torkade diskvatten många gånger. Hon tycker också om att baka och det var bra att jag fick återuppväcka mitt bakintresse. Det har legat nere pga tidsbrist. Och så gott det är att sova med henne på natten och middagssömnen!
Lyckliga Julia pysslar.

Julia diskar när farmor kokar pasta och köttfärssås.

Två små kusiner.
På söndag eftermiddag kom Julias föräldrar och Arvid med sin mamma och pappa. Vi skulle ha granjakt men regnet öste ner så vi valde att stanna inne med de små barnen. Ja, det var en härlig helg men jag var trött på söndag kväll.

Imorgon är det lucia och jag har fixat för killarna på jobbet så de ska få lite lussestämning. Och det bästa av allt är att imorgon är det FREDAG!

Ha en riktigt fin och stämningsfull Lucia och lika fin helg, alla fina bloggvänner!

Kram
Eva

fredag 6 december 2013

Nu är det fredag

Fortfarande rasar stormen Sven även om han har lugnat sig något. Och den första snön har vi fått.

Jag säger som Ernst - naturmaterial gillas!

Imorgon kommer lilla Julia tidigt på morgonen och stannar till söndag. Jag längtar så gränslöst mycket efter henne! Och på söndag blir hela familjen samlad här. Fint!

Önskar er alla, fina bloggvänner, en riktigt trivsam helg!

Kram
Eva

söndag 1 december 2013

Att frångå traditionerna

Jag har beställt insektskulor från Marie och nu har jag fått dem. Har beställt tidigare från henne också och hennes saker är alltid så välgjorda och fina. Tack, Marie, de ska pryda mitt hem - inte bara under julen!

Dottern ska få en skalbagge . men det vet hon inte!
Under ca 20 (!) års tid har jag haft samma julgardin i köket, upp på lucia och ner på trettonhelgen. Röd kappa med guldstjärnor och vit spets som sidogardin. Nu blev det blommor istället! Undrar vad barnen ska säga, traditioner är viktiga för dem.


Första advent har tillbringats i skogen under flera timmar i ett fantastiskt vackert väder.Det gör gott i själen! En hel del pynt fick jag med mig hem som jag donade med under eftermiddagen. Känns som jag har adventspyntet klart men förmodligen fylls det på ett och annat under kommande helger.

Ha nu en alldeles förträfflig decembervecka, kära vänner!

Kram
Eva