onsdag 5 januari 2011

Snöyra

Har precis kommit in efter att ha hjälpt en granne som kört fast i en snödriva. Har inte varit en bil här på många timmar så jag frågade honom vad han skulle ut och göra i detta väder. Jo han skulle ut och äta! (Jag säger då det - dessa karlar!)
Tittar på underbara Papphammar nu så jag är lite splittrad.
Igår åkte jag till fritidshuset för jag hade tid hos min frissa där. Maken följde inte med för det är kallt och tråkigt men jag tycker det är helt UNDERBART här. Så olika man kan vara! Nu är jag fin igen och ser inte ut som Elisabet Höglund (Violans uttryck) längre.
Snöyran satte igång redan igår kväll och har fortsatt hela dan med större intensitet. Jag har varit ute o promenerat o tagit några kort - ni får se ett par här:
Jag vågar inte ge mig ut på vägarna i detta väder och jag stortrivs här så jag väntar till imorgon och ser hur vädret är då. Har målat lite grann idag

 Piedestalen köpte jag i min ungdom och den har bara hängt med med vattenfläckar och allt. Nu har den fått ny färg och ser fräschare ut.


Tallrikshyllan har hängt här med skärgårdsprylar i många år, nu kände jag att det måste bli en förändring. Målning pågår! Men jag är missnöjd med färgen jag köpte när jag åkte hit. Det var en ny färg för mig och jag har grundmålat en gång och sedan har jag målat tre gånger och är ändå inte nöjd med resultatet. Vad använder ni för färg till era prylar?
Talade med maken i telefon nyss och det går inte att komma fram på vägarna hemma heller så vi får se imorgon om jag ska åka hem eller stanna kvar i "paradiset". Grannarna här är underbara och ställer upp med all hjälp men inte tar jag några risker i trafiken, då stannar jag hellre här och umgås med goa grannar som man kan plumsa iväg till. Ska hjälpa dotter o käresta med flyttstäd till helgen men det hinns säkert med. Trettonhelgen brukar ju vara traditionsenligt snöoväder så man är inte förvånad.
Ska göra en sista skottning utanför dörren innan jag kryper i sängen.
Ha en fin trettondagsafton mina vänner!
Kram
Eva

5 kommentarer:

Vintage House sa...

TAck för titten, ska bli kul att sätta igång..
Inte roligt med snöoväder, men måla är bra sysselsättning...
kram
sandra

Hagagården sa...

Hej
Ja det blir så himla fint när man målar om saker,det ser ut att bli jätte fint hos dig.
Kanel stängerna har jag köpt på en lokal handelsträdgård här i byn.
Kram o ha en fin dag.
Ninni

Fru C sa...

Jag använder en färg som jag tycker är bra men vet inte just nu vad den heter....jag får återkomma. Här är det värsta ovädret idag...jag håller mig inne och kurerar mig.
Kram//

skifferhuset sa...

Skönt när man kan sitta inne å mysa en sådan dag/kväll! Fina bilder! måla ger ro, tycker jag! Ha det gott och hoppas du kommer hem! Kram Iréne

maria sa...

Hej!
Vilken fin header, naturen ser underbar ut!!!

Låter som om du har det ganska trivsamt trots snöovädret! ;) ....Här har det snöat hela dagen, så himla mysigt!

Ha det gott!
KRAM♥