torsdag 26 december 2013

Julen är glädjens tid!

Vi har haft en så trivsam, glad och varm jul! Dottern, svärsonen och lille Arvid har sovit hos oss tre nätter, så härligt att få rå om Arvid riktigt mycket.

Mormors dyrgrip!
Sedan många år tillbaka firar vi jul den 23:e för att vi alla ska kunna samlas och inte barnen ska behöva flänga runt på julafton.
Barnen kommer till oss vid lunchtid och vi går upp i skogen till vår lägerplats. Där grillar vi korv, njuter av sprakande eld och myser. Sen går vi hem och fixar det sista innan makens systrar med sina kommer och sedan är julfirandet igång. Denna julen, när det var flera småbarn med, var inte så strukturerad och lugn som tidigare men jag tror det var den roligaste julen vi haft. (Kanske för att jag fick släppa på mitt pedanteri och bara låta det gå!)

Tur att man får ha napp för tomten var lite läskig även om han lät som pappa!
Min julklapp. Sen kortet togs har den fått en annan plats.
Fler bilder och fler ord om vår jul kommer en annan dag. Imorgon är det jobb och på lördag kalas.

Ha en fortsatt riktigt fin jul, kära vänner!

Kram
Eva

21 kommentarer:

Annes vita rum sa...

Så härligt och roligt det låter med erat julfirande! Vi firade jul hemma hos yngsta dottern för första gången,jag talade helt enkelt om för henne att det är din tur att ta över nu:)( I ärlighetens namn måste jag ju berätta att jag hade all mat med mig:) man kan ju inte släppa greppet helt )Ha nu en riktigt gott slut på året,och gott nytt år! Kram

A House With A View sa...

Häääärligt julfirande! Precis som det ska vara - med nära och kära :) Förstår att det var mysigt att vara med den lilla sötisen :) Och vilken fin julklapp du fått!!

Kraaaaaam aka

kråke sa...

Vilken söt liten dyrgrip:)) god fortsättning till dig oxå:)))

Kram kråke

Melody and M.E sa...

Så härligt julfirande ni haft! Här var inte många lugna stunder, men härligt är det med huset fullt med nära och kära och barn som ropar "mormor" stup i kvarten.
Din julklapp har jag önskat mig några gånger, men aldrig fått! Den är så underbart vacker!
kram M.E

Unknown sa...

Härligt julfirande och mys med dina kära! Låter så mysigt att ni går ut och grillar... och så vacker ljusstake!
Kram

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Vilken vacker ljusstake du fick. Och det där med skogen och korven, det ska jag sno, bra idé om inte alla kan komma på själva julafton. Och jodå, det blev bb direkt från soffan på julaftonskvällen här hos oss. Jag hälsade på lill-killen igår, han ligger på Biva. Men får komma hem på lördag, stor lycka ♥
Kramar
AnnaMaria

Annas röda stol sa...

Så söt!!!! Underbar ljusstake :) En fin fortsättning till er. Kram Anna

Monika sa...

Hej raraste Du!

Så söt han är ditt lilla hjärtegull!

Vilka fina dagar du fått ha med dina nära o kära. Och vilken fin sak att börja firandet redan dagen före. Skönt också att du kunde släppa på kraven. Det är verkligen en lycka när man kan det. Jag förstår, jag är på samma sätt. Numera tycker jag att jag blir bättre o bättre på det. Och det är verkligen en lycka i sig :o)

Här blev det inte riktigt som det var tänkt. Känns lite som om julen tog slut mitt i. Men det går ju inte göra så mycket åt. Vi får ta igen det senare under jullovet.

Ljusstaken är så vacker. En jättefin julklapp. Jag har två små ljusstakar för vanliga ljus i den modellen. Tror vi köpte dem i Leksand el var det kanske Orsa för många år sedan. Älskar smide så de funkar hur många år som helst.

Ha nu en fin helg! Ett gott slut på 2013 och ett gott nytt 2014!


Stora varma kramar
Monika

Black Iris sa...

Även här flöt julen på lugnt och skönt. Det enda som var trist var väl vädret..

Kram Maidi

Unknown sa...

Oj vilken liten sötnos! :))

God fortsättning och kramar från Gammelbo!

Home2tiny sa...

Den bästa julen när man få umgås med nära o kära, förstår att du njutit o haft det mysigt. Kramisar Tina

Gunillasljusglimtar sa...

Gokväll Eva! Jaa det är ju så det ska kännas,förstår dej med pedanterit,även om det ÄR gubben här som har det mest isig så är det ju inte utan att vi är lika han o jag! Idag har 'lilla'tösa från göteborg (Görans minsta dotter) varit här med sin man o sina killar Bror o Bo! Så trevligt så.Fick en så fin pyamas att gå o strosa i! Hoppas det gick bra att jobba idag.Jag har ju ej kommit till nåt jobb än o det är jag glad för ska du veta! Har ju min stora undersökning att se fram emot nu först:) Kraam Gunilla ♥

Fröken Tindra sa...

Låter som en härlig jul! Bra att du tog vara på stunden.
God fortsättning!
Kram!

Vår sekelskiftes-dröm sa...

Hej!
Så fina bilder.
Jag önskar dig ett riktigt Gott Nytt År.
Kram Anette

Anonym sa...

Underbara bilder och härligt att umgås med nära och kära!
Kram Birgitta

Unknown sa...

Låter härligt!
Vilken fin julklapp.
Kram/
Berit

Maria sa...

Mormors lilla dyrgrip... förstår att du njuter av denna lilla söta going!!! :) ...och vännen, vilken härlig jul ni har haft! Korvgrillning i skogen och huset fullt med barn låter supermysigt! Kan tänka mig att det var full rulle... och att ni sov gott på natten! ;) Jag har förresten också en pedantisk själ som tränar på att "go with the flow"... och det går riktigt bra!

Från det ena till det andra så trodde jag att jag hade skrivit en kommentar här... men så var det tydligen inte. I vilket fall så hoppas jag att du har haft en fin fortsättning på julen! I morgon har vi ju måndag igen och sedan åter ett par lediga dagar! Jag hoppas att du slipper stressa allt för mycket och att du finner ro och njutning i din tillvaro!

Ta hand om dig finaste Eva!
Stor kram♥ Maria

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Tusen tack för dina hälsningar ♥
Stor kram
AnnaMaria

A House With A View sa...

Men taaaaack Eva för din jättefina kommentar hos mig!! :)

Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År!!

Kraaaaaam aka

Monika sa...

Tack snälla du för gulliga kommentaren!

Nu har jag lagt ut en beskrivning på den där leken jag skrev om tidigare.

Lovar! Vi hade jättekul! Och det roligaste var nog att ingen av oss visste vad det handlade om innan vi började. Du skulle sett karlarna.

Luvan hamnade på sniskan o kattöronen fladdrade. Som det arbetades med det paketet alltså. Och så när vi trodde vi fått bort omslaget så fanns det helt plötsligt ett till lager papper.... och ett till...och ett till..... :o)

JÄTTEKUL!

Dottern hade slagit en en chokladask. Men man kan ju välja precis vad man vill. Kan ju vara något som vinnaren måste ta på sig eller något som har anknytning till den fest man har.

På juldagen hade vi leken tillsammans med barnen. Dom tyckte också att det var jätteskoj. Den passar nog alla med barnasinnet i behåll :o)

Ha det gott och hoppas ni testar!
Kramar
Monika

Anette-Ljusa drömmar på landet sa...

Vilken fin tradition... mysigt med korvgrillning !!
Tack rara för året som gått nu vill jag önska dej ett riktigt gott nytt 2014 !!

Stor kraaaam