lördag 18 december 2010

Bakat fågelmat

har jag gjort idag. Istället för att göra små formar tog jag en stor silikonform och hällde i smält ister och olika fröer. Har gjort flera stycken och hängt ut på lite olika ställen i trädgården. De små fåglarna behöver mycket fet mat nu när det är så kallt och det är så roligt att titta på dem när de kommer och äter.
I måndags var jag på loppis och hittade en gunghäst för 10 kr. Kunde inte låta bli att köpa den eftersom vi väntar barnbarn. På jobbet håller vi på att bygga om så jag tog med gunghästen dit och slipade den.
Som ni ser är den inte vacker men för 10 kr ...... och lite färg så .....

Har inte målat ansiktet och manen och vet inte om jag ska göra det. Barnet kommer säkert att måla själv så småningom.

Ikväll ska vi med jobbet och äta Mannerströms julmat på Sjömagasinet. Ska bli så mumsigt med alla goda sillar och allt annat. Det blir sista gången i den regin eftersom Mannerström sålt krogen men man hoppas ju det blir fint där i fortsättningen också.
Ha det fint kära vänner och julen närmar sig med stormsteg!
Kram
Eva

9 kommentarer:

maria sa...

Vilken fin mat/frökrans du gjort åt fåglarna... och gunghästen, vilket fynd!!! :)

Hoppas ni får en trevligt ikväll!!!
Må väl!
KRAM♥

Viola sa...

Vilken lyx dina småfåglar har, dom måtte vara överlyckliga, ha en skön adventshelg, kramen

becca sa...

Hejsan,
Så fin hästen blev, och så kul att ni ska få barnbarn jag tycker att den va fin utan ansikte, jag skulle nog inte måla den men så kan jag ju inte måla... =).
Ha en bra helg, kram Rebecca.

skifferhuset sa...

Ja fåglarna behöver verkligen mat nu i detta vädret! En sådan fin gunghäst du köpte, vi har en här oxå som barnbarnet ofta gungar på! Hoppas mat å sill var gott! Ha en fin söndag! Kram Iréne

Vit som snö sa...

Perfekt mat för hungriga vinterfåglar!
Söt gunghäst o verkligen ett fynd!
Vaxat papper frågade du om. Det finns i blomsterbutiker, jag handlar mitt på Blomsterlandet. Tror att webbutiken Idémakeriet sålt per meter också om jag inte minns fel. Men visst är det fint, går att göra massa fint av:)
Ha en fin kväll! Kram Cilla

Anonym sa...

Hejsan! Så kul att du tittade in hos mig, vad glad jag blev :) Å så roligt att du har barnbarn på väg, det är det bästa som finns!
Ha det gott!

Black Iris sa...

Hejsan!!! Ja jag har matat fåglrna i flera månader redan men inte har mina fåglar fått en så här fin krans. Kanske man ska julpynta lite till dem också.. Ja det tror jag att jag ska. Din krans var ju läcker. Gunghästen kommer att göra succé hos nya barnbarnet.

Kram Maidi

Fru C sa...

Fåglarna behöver verkligen matas nu.....vilken fin krans du gjort.

Gunghästen är ett riktigt fynd....me like ;)

Mitt liv - Mina drömmar sa...

En tia?!! Rackarns billigt!!

Härligt att du tänker på de bevingade vännerna så här i snö och kyla!

Kram Annica